четвъртък, 22 ноември 2012 г.

Зодиакът - последователността на 12-те принципа

Последователността на отделните знаци отразява универсалния принцип, че всеки от тях е изграден върху предходния и отвежда идеята му напред. Дванадесетте части се затварят в кръг, като всеки принцип носи част от цялото.

ДИНАМИЧНИЯТ ОВЕН

Той е първи и действително символизира новото начало. Представете си едно яйце, от чиято вътрешност един млад живот се опитва да си проправи път навън. Тогава черупката се счупва, новото създание поема първите си глътки въздух и започва да превзема пространството около себе си. Всичко това е свързано със знак Овен: да започнеш, да се разшириш, да вземеш и да превземеш.

СПОКОЙНИЯТ ТЕЛЕЦ

Все някога нашето новородено ще приеме някое място като свое собствено и чрез съответни действия - като маркиране или ограждане, ще се опита да го обяви за своя територия и собственост. Това е вторият астрологичен принцип, а именно Телец : подсигуряване, маркиране на територия, защитаване, запазване, събиране, присвояване, притежаване.

СОЦИАЛНИТЕ БЛИЗНАЦИ

Третият принцип Близнаци се задейства в момента, когато се събуди нашето любопитство да възприемаме другите живи същества и да започнем контакти с тях. Създава се първична социална реалност. Тя е водена от взаимно  привличане и отблъскване, получаване на удоволствие и преодоляване на страха. Реалността на Близнаците най - добре може да се сравни с играта на деца. Те са в идеален контакт едно с друго, който и при най - малкото смущение или неразбирателство се прекъсва и преминава в противопоставяне и вражда. В отношенията им липсва зрялост и социален респект, да не говорим за партньорство.

ДУШЕВНИЯТ РАК

Човекът, който първо чрез огъня ( Овен ) се е превърнал в личност, после си е присвоил и пригодил към себе си материята ( Телец ), а накрая е завладял елемента въздух ( Близнаци ), сега се изправя пред  Рак и водата. Навлизайки в нея, той попада в тайнствения свят, където живее душата, и започва едно пътуване в себе си и към себе си, сред митовете и приказките, в страната на своите усещания.

УБЕДЕНИЯТ В СЕБЕ СИ ЛЪВ

Родените със Слънце в Лъв са дарени с царствена самоубеденост. Типичните Лъвове са доволни от себе си, живеят тук и сега, и възприемат от света само това, което е удобно за задоволяване на потребностите и изпълнението на желанията им.

РАЗМИШЛЯВАЩАТА ДЕВА

Всеки зодиакален знак символизира една отделна форма на съществуване и всеки стъпва върху предходния, като развива идеите му напред. Девата развива идеите на Лъва, противопоставяйки на Лъвския аз верността на всички други реалности и миналото. От лъвското "Аз съм това, което съм" става "Аз съм това, което мога" и от "Аз живея в настоящето" става "Аз живея с времето, което е, и което идва." Това, че могат да виждат отвъд тук и сега, ги прави мъдри, но също и меланхолични, разсъдливи и въздържани.

СЪГЛАСНАТА ВЕЗНА

Всяка Везна още от първия ден след раждането си знае, че хората около нея са точно толкова важни, колкото самата тя. Везните са хора с изключително настроение, но то не идва, като например при Овена или Рака, непосредствено от стомаха или сърцето. Чувствата на Везната са резултат от хармонията между нея и другите хора. Те се създават, така да се каже, чак когато рефлектират върху друг човек.

Следва продължение... :)


Няма коментари:

Публикуване на коментар