сряда, 10 юли 2013 г.

Как да създадем значими и качествени връзки

  Значими връзки, основани на взаимно споделяне, грижа, уважение, доверие, разбирателство и любов, могат да бъдат установени с всеки, с когото споделяме откровено и от сърце, включително членове на семейството, интимни партньори, колеги в работата и приятели.
  За да установим значими връзки, трябва да отделим време да общуваме открито и честно, да споделяме най - съкровените си мечти и желания, нашите страхове и разочарования, да прекарваме пълноценно времето си заедно, докато работим, забавляваме се и израстваме. Когато споделяме нашите мисли, чувства и мъдрост, ние имаме възможност да се развиваме. Учим се не само от знанието и опита на другите, а и хората, с които сме близки, служат като огледала и отразяват различни страни от характера ни, учат ни къде трябва да израстнем. Например може би ни дразни, когато другите ни дават нежелан съвет, но когато се замислим, откриваме подобно поведение и у себе си.
  Близките ни отношения обаче дават възможност да се откроят също и силните ни страни и талантите ни. Понякога е по - лесно другите да забележат уникалните ни дарби и положителните ни качества, отколкото самите ние да ги осъзнаем.
  Както една красива градина, така и значимите връзки се нуждаят от време, енергия и внимание, за да се развият. Трябва да се засадят семената, да се полива и тори, да се окопава почвата, за да разцъфтят цветята, така и връзката също трябва да се обгрижва, да й се отделя внимание и да се уважава.
   За да водим пълноценен живот, е нужно да положим усилия и да обработваме почвата на нашите отношения, като градим здрави връзки, докато даваме от себе си и получаваме в дар от другия.

Няма коментари:

Публикуване на коментар