неделя, 18 ноември 2012 г.

Утвърдителни изявления

Мозъкът е устроен така, че може да реши всеки проблем и да изпълни всяка задача, която му поставяте. Думите, които мислим и изричаме, влияят върху тялото ни.
ЕДИН ПРОСТ И ЛЕСЕН НАЧИН ЗА СЪЗДАВАНЕ НА УТВЪРДИТЕЛНИ ИЗЯВЛЕНИЯ

1. Представете си визуално това, което искате да постигнете. Приемете нещата такива, каквито бихте искали да ги виждате. Поставете се вътре в представата си и гледайте с очите на човек, който е там. Ако желаете кола, гледайте към света от вътрешността на колата, която сте си избрали - все едно, че вече я карате.
2. Вслушайте се в звуците, които бихте чували, ако вече сте осъществили мечтата си.
3. Изпитайте чувствата, които бихте изпитали, ако вече сте изградили това, което искате.
4. Опишете накратко какво изпитвате, включително и чувствата си.
5. Ако трябва, редактирайте текста си така, че да бъде в хармония с горните препоръки.

КАК ДА ИЗПОЛЗВАТЕ УТВЪРДИТЕЛНИТЕ ИЗЯВЛЕНИЯ И ВИЗУАЛИЗАЦИЯТА

1. Преглеждайте изявленията си между един и три пъти дневно. Най - подходящото време е рано сутрин, в средата на деня , за да се префокусирате  лягане.
2. Ако не е неудобно, четете всяко от тях на глас.
3. Затворете очи и си представете как изглеждате. Все едно, че наблюдавате сцената от вътрешността на собственото си "аз".
4. Чуйте всички звуци, които бихте чули при успешно изпълнение на това, което описва изявлението ви - грохота на прибоя, рева на тълпата, изпълнението на националния химн. Включете поздравленията на важни хора в живота ви, които ви уверяват, че са много доволни от вашия успех.
5. Изпитайте чувствата, които ще изпитате при постигането на успеха. Колкото по - силни са те, толкова по - мощен е процесът.
6. Отново изкажете на глас своето изявление, а след това повторете процеса и със следващото.

Винаги измервайте успехите си.
Притежавате естествената склонност да подобрявате постигнатите резултати. Ако измервате петте неща, които ще ви помогнат най - много да постигнете личните и професионалните си цели, представете си колко мотивирани ще бъдете всеки път, когато цифрите се повишат във ваша полза.
Когато Тайлър Уилямс започнал да играе в юношеската лига по баскетбол, баща му Рик Уилямс решил да противодейства на обичайното негативно отношение към младежкия спорт, като създал "контролно табло на родителя", в което записвал всички правилни действия на Тейлър, пропускайки грешките му.
Той следял седем показателя, по които синът му можел да допринесе за успеха на отбора. При всяко попадение награждавал сина си с по една точка. Докато треньорите обикновено се концентрират върху отбелязаните точки и спечелените топки, "контролното табло" на Рик отчитало абсолютно всичко позитивно.
Не след дълго Тайлър започнал да използва всяка секунда от почивките между полувремената, за да провери колко точки е събрал. Прибирайки се у дома след мача, той бързал към стаята си, в която окачил табло за резултатите от всеки мач. С помощта на проста графика отчитал в кои отношения бележи успех и в кои не. В хода на първенството графиката му отбелязала стабилен възход. Без нито една остра дума от страна на треньора или на баща си Тайлър ставал все по - добър баскетболист. На всичкото отгоре изпитвал удоволствие от процеса.
Просто решете в коя област искате да си водите статистика, за да демонстрирате своите виждания и да постигнете целите си.


Няма коментари:

Публикуване на коментар