понеделник, 20 април 2015 г.

Войнът в нас

  Възрастен човек от племето седнал да разкаже история на по - младите войни от племето си. Когато те се събрали и насядали около него, за да чуят мъдростта му, той започнал :
   "В мен се води яростна битка между два духа на мечки - войни. Първият дух изразява бойния си път чрез ярост, арогантност, завист, страх, горделивост, вина и негодувание. Вторият дух изразява бойния си път чрез великодушие, вяра, приятелство, надежда, смиреност, любов и мир. Тази битка се води във всеки войн, млад или стар."
   Младите мъже помислили над това за минута и един от тях попитал: "Кой дух на мечка - войн ще спечели?"
   Друг млад и пламенен войн извикал : "Аз знам, този, когото храните!"
   "Отчасти си прав; ако храня някого, той ще стане по - силен. Но е необходимо да разбирате и двата духа, за да намерите баланса в живота и вашия боен път. Ако пренебрегнете първия дух и го оставите да гладува, ако не го опитомите, той може да изпълзи и да ви погълне. Ако пренебрегнете втория дух и не подхранвате качествата му, ще се превърнете в самотник, от вас ще остане само празна черупка."
  Войните се учат да се изправят срещу най - важните противници, срещу самите себе си. Това означава да се изправят срещу самите себе си.




Няма коментари:

Публикуване на коментар